Over De Kern van de Economie

De Kern van de Economie van dr. Arnold Heertje is een complete economiemethode voor onder- en bovenbouw havo/vwo.

photodune 713580 people in motion xl(FC)

 

Helder, toegankelijk en enthousiasmerend voor leerlingen docenten
De Kern van Economie is voor veel mensen een begrip. Sinds 1962 hebben honderdduizenden leerlingen economieles gehad met de boeken van Prof.dr. Arnold Heertje. Bij WalburgPers Educatief is de nieuwe, geheel geactualiseerde editie van deze gerenommeerde economie methode verschenen.

De Kern van de Economie – Onderbouw (voorheen Elementaire Economie) is geheel herzien en in een schitterend nieuw jasje gestoken. De Onderbouweditie is bestemd voor ge­bruik in klas 3 havo en vwo.
Doelstelling is om leerlingen met het oog op hun profielkeuze voor de bovenbouw enthousiasme bij te brengen voor Economie. De uitgave geeft een goed beeld van wat het vak Economie in de bovenbouw inhoudt en legt een goed fundament voor elke methode in de bovenbouw en voor De Kern van de Economie in het bijzonder. De inhoud vormt een doorlopende leerlijn met het programma in de bovenbouw.

De Kern van de Economie – Bovenbouw
De geheel herziene vierde druk is aangepast aan deze tijd met behoud van de sterke punten van vorige drukken. De Kern van de Economie - Bovenbouw voldoet volledig aan de eisen van het examenprogramma en besteedt ruime aandacht aan de macro-economie en aan actuele monetaire verschijnselen zoals wereldwijde geldschepping en aan monetair beleid. Nieuw in deze editie is de examentraining met bewerkte examenopgaven.

Inclusief
De methode bestaat uit een leerboeken inclusief opgaven met daarnaast de uitwerkingen, toetsen en docentenhandleidingen. Er zijn ook een digitale versies van de boeken beschikbaar, geschikt voor alle platformen, verkrijgbaar via een jaarlicentie. Voor de Bovenbouwleerlingen zijn er digitale diagnostische toetsen gratis beschikbaar. Voor het ondersteunend pakket digitale middelen voor gebruik van digibord, Ipad. Bekijk het methode-overzicht.

Oordeel zelf
Vraag hier een beoordelingsexemplaar aan. Ook komen we graag bij u langs op school om u nader te informeren over de vernieuwde Kern van de Economie en hoe u dit met deze methode uw leerlingen optimaal voorbereid op het nieuwe examenprogramma. Mail ons voor een schoolbezoek.