Vers van de pers! De Kern van de Economie – Onderbouw

dr. Arnold Heertje met medewerking van Henk de Graaf, Peter Lammers en Wouter Modderkolk

KVDE ONDERBOUW
Vanaf schooljaar 2019-2020 kunt u ermee aan de slag!

  • Helder, actueel en inspirerend overzicht voor de leerlingen
  • Speciaal voor de derde klas havo en vwo
  • Doorlopende leerlijn met het programma in de bovenbouw

Leerlingen hebben de methode getest en waardevolle suggesties tot verbetering aangedragen. Deze suggesties zijn verwerkt in deze geheel herziene editie van De Kern van de Economie – Onderbouw.

Geheel herzien
De Kern van de Economie – Onderbouw (voorheen Elementaire Economie) is geheel herzien en in een schitterend nieuw jasje gestoken. De Onderbouweditie is bestemd voor ge­bruik in klas 3 havo en vwo.De methode bestaat uit een leerboek inclusief opgaven met daarnaast de uitwerkingen, toetsen en docentenhandleiding. Er is ook een digitale versie van het boek beschikbaar, geschikt voor alle platformen, verkrijgbaar via een jaarlicentie.

Een goed fundament
Doelstelling is om leerlingen met het oog op hun profielkeuze voor de bovenbouw enthousiasme bij te brengen voor Economie. De uitgave geeft een goed beeld van wat het vak Economie in de bovenbouw inhoudt en legt een goed fundament voor elke methode in de bovenbouw en voor De Kern van de Economie in het bijzonder. De inhoud vormt een doorlopende leerlijn met het programma in de bovenbouw.

Helder, inspirerend en actueel
Op grond van de belangrijke begrippen uit de economie, zoals schaarste en ruime welvaart wordt een overzicht geboden van de hoofdpunten van de macro-economie, micro-economie, geld- en bankwezen en de publieke sector ten behoeve van de onderbouw economie. Dit overzicht is helder en inspirerend voor de leerlingen. Dit laatste vooral door actuele en heldere opgaven. De stijl is eenvoudig en toegankelijk voor de leerlingen, zodat hen een leesbare inleiding van de economie in de bovenbouw wacht.

Opzet van het leerboek
In De Kern van de Economie – Onderbouw wordt de theorie in korte, overzichtelijke eenheden gepresenteerd, waarna meteen de relevante vragen volgen. Deze opzet houdt leerlingen goed bij de les. Zowel de leertekst als de vragen zijn in de lay-out duidelijk herkenbaar. De vragen staan steeds aan het einde van een paragraaf. Belangrijke begrippen zijn in de tekst gemarkeerd en daardoor snel terug te vinden. Elk hoofdstuk is afgerond met een samenvatting waarin de belangrijkste zaken puntsgewijs op een rij worden gezet.

Beoordelingsexemplaar aanvragen

Gaat u de methode invoeren?
Als u de methode gaat invoeren, geef dit ook aan ons door. U kunt hier een docentenaccount aanvragen. Met een docentenaccount hebt u toegang tot de Docentenhandleiding en Uitwerkingen van de opgaven uit het leerboek.

Meer informatie
Wij komen graag bij u op school om u en uw collega's nader te informeren over De Kern van de Economie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!